táv

kiállítás
2008.02.13.
- 2008.03.14.

megnyitó
2008.02.13.
19 óra

megnyitja
Erdős Ibolya


Folyamatok

művészvideók



Komoróczky Tamás: Aztán csak méhek zsongása, 12’00”, 2000


Katarina Ševic: Social Motion, 18’00”, 2007


Szabó Ádám: Aura, 4’20”, 2003


Szűcs Attila: Bubble Memory, 2’57”, 2007


Sárosi Anita: ASA, 7’00”, 2008




Komoróczky Tamás
Sárosi Anita
Katarina Ševic
Szabó Ádám
Szűcs Attila

Lassan, de folyamatosan változó videók kerülnek bemutatásra. A kiállítás tulajdonképpen a Lightbox téma folytatása abban az értelemben, hogy a hátulról megvilágított képek „mozdulni kezdenek”.

A rendezés a mozgó képeknek a festményekhez, fotókhoz hasonlítható materiális jelenlétet kölcsönöz azáltal, hogy minden mű külön monitoron vagy vetítésen folyamatosan látható.

A képzőművészeti mozgóképek tartalmi és formai különbségei egyúttal a bemutatás módját is meghatározzák. Éppen ezért nem mindegy, hogy videókat moziban látunk, egy installáció részeként, vagy mint képeket a térben.

Bizonyos mértékben megfelelnek ennek a felosztásnak a lehetséges tartalmi-formai struktúrák: a narratív, melyben jelentősége van a videó elejének és végének; a figuratív vagy absztrakt képek, melyek környezetükkel összefüggésben működnek, és a jelenségek megfigyelése, (figuratív vagy elvont formában) a médiumon, tehát az elektronikus téren belül.
(Eike: Softmanipulations)




a kiállítás támogatói:

Print X Budavár

Tellum

DNN  

Kerekes Zoltán   

Visus Grafika

Deák Erika Galéria

Lumen Galéria

2B Galéria




külön köszönet:

Csillag Eszter
Grépály András
Kerekes Anna
Kerekes Zoltán
Kozma Zsolt
Lendvai Ádám
Patrick Urwyler
Tóth Pál




Komoróczky Tamás

1963-ban született Békéscsabán. Budapesten és Berlinben él és dolgozik.

Videóiban, számítógépes grafikáiban, murális munkáiban és akusztikus installációiban komplex képi- és akusztikus struktúrákat hoz létre. Egyfajta „minta-kalózkodás” internet, reklám- és designelemekből.

Sárosi Anita

1972-ben született Gyöngyösön. Budapesten él és dolgozik.

Munkájának gerincét régóta technikai kísérletek, az elektronikus mozgóképek elemzése és vizuális újragondolása alkotják. Mindehhez poétikus és egyben redukált képi világ csatlakozik.

Katarina Ševic

1979-ben született Novi Sadban, Budapesten él és dolgozik.

Művei erős konceptuális alapra épülnek, mégis spontán hatnak. A művészeti médiumok számára eszközök a megérzéshez, megértéshez.

Szabó Ádám

1972-ban született Budapesten. Budapesten él és dolgozik.

Egy-egy témát alaposan körüljárva természeti jelenségeket és filozófiai elméleteket jelenít meg különböző műfajokban és azok között – szobrok, videók, fotók formájában.

weboldal: www.szaboadam.hu

Szűcs Attila

1967-ben született Miskolcon. Budapesten él és dolgozik.

Gazdag és változatos festészeti munkássága időről időre animációknak szolgál alapul. Ennek eredményei a két műfajt áthidaló, szuverén és izgalmas mozgóképek, amelyek a festmények közt látszólagos időbeli és történeti összefüggést teremtenek.

weboldal: www.szucsattila.hu
képviselet: acb Galéria